Son Haberler

Firewall Nedir ?

Firewall Nedir Nasıl Çalışır ? Firewall (Güvenlik Duvarı) özel bir ağı izinsiz erişimlerden korumaya yarayan bir türlü yazılımdır. Bazı durumlarda bu yazılım donanımlara (örneğin modem vb.) entegre edilebilir. Firewall çoğunlukla sahip olduğunuz ağa dışarıdan gelen istenmeyen trafiği engellemek için kullanılır.

Firewall yazılımı, internet ile kişinin kullandığı bilgisayar veya oluşturduğu ağ arasında bir iletim aracı olarak değerlendirilebilir. Bilgisayarı internete bağladığınız zaman göndereceği veri önce Firewall yazılımına ardından internette bağlantı kurmak istediğiniz yere ulaşır. Aynı şekilde bağlantı kurduğunuz yerden gelen veri önce Firewall yazılımına ardından ilgili bilgisayara ulaşır.

Günümüzde Firewall kullanımı artık kişisel bilgisayarlara kadar ulaşmıştır. Kullanıcıların interneti kullanım oranının artması sebebiyle pek çok güvenlik şirketinin sunduğu güvenlik paketleri içerisinde yer almaktadır. Bu tip sunulan Firewall yazılımları korunmaya yönelik olanlardır.

Ancak Firewall yazılımları korunma amacıyla kullanılabileceği gibi kısıtlama amacıyla da kullanılabilir. Birden çok bilgisayarın yer aldığı bir ağı kontrol ediyorsanız bilgisayarların birbiriyle etkileşim kurmamaları, Firewall yardımıyla sağlanabilir.

Firewall, gelen ve giden ağ trafiğini veri paketlerini inceleyip bunların geçişine izin verilip verilmeyeceğini kontrol eden bir çeşit yazılımdır. Bu yazılımlar çeşitli kurallarla çalışırlar ve bu kurallar kullanıcılar tarafından bu yazılımlara tanımlanabilir. Kullanımı 1980 yıllarında yaygınlaşmaya başlamıştır.

yazılım, Firewall, teknoloji, bilim-teknik, Güvenlik, internet,
Firewall Nedir?

Kişisel Firewall yazılımı kullanıyorsanız bu yazılımlar sizin için dışarıdan gelecek verileri incelerler ve yine sizin belirlediğiniz kurallar dahilinde bilgisayarınıza giriş yapacaklardır. Bilgisayarınızda aynı anda bir Firewall yazılımının olması daha sağlıklı çalışması için gereklidir. Çünkü birbirinden farklı iki Firewall yazılımı kullanmanız halinde bu iki yazılımın varsayılan kuralları birbiriyle çakışabilir. Bir yazılım ilgili verinin geçişine izin verirken bir diğeri bunu engelleyebilir. Çalışma yöntemlerinde gerçekleşecek bir tür çakışma, normal şartlarda geçişine izin verilmeyen bir verinin geçişine sebebiyet verebilir.

Firewall yazılımları ile antivirüs yazılımları birbirine karıştırılmamalıdır. Antivirüs yazılımlarının veri kontrolü özellikleri Firewall yazılımlarına göre çok daha sınırlıdır. Antivirüs yazılımları sadece virüs olarak tanımladığı verileri engellerken, Firewall yazılımları istenmeyen her türlü veriyi engelleyebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elektronik Haberleşme Sistemleri Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.