Son Haberler

Lollipop Virusu Nasıl Kaldırılır?

Lollipop Virusu Nasıl Bulaşır?

Görev yöneticisi içersinde lollipop.exe şeklinde bir dosya çalışıyorsa bunu mutlaka kaldırmamız gerekiyor demektir.Windows işletim sistemi içersinde enfekte olmuş bu virus u temizlenmesi bizi biraz uğraştırabilir. illegal yollardan update edilen işletim sistemleri, e-posta olarak size ulaşan spam eklerinin açılması, yasadışı sitelerden indirilen dosyalardan veya şüpheli kişisel sanal disk alanlarına yüklenen dosyalardan sistemize bulaşmış olabilir. 

En yaygın olarak %userprofile% içersinde yer alan Application Data klasörüdür. Bu zararlı bileşenle beraber sisteme başka viruslerde bulaşmış olacağından malwarebytes, spyhunter gibi casus yazılım kaldırma programlarını beraberinde kullanmak faydalı olabilir.


Lollipop Virusunu Temizlemek

Öncelikle windows denetim masası üzeriden Programlar ve Özellikler kısmına girelim.
Buradan lollipop programı bulup mouse sağ klikle kaldırı seçelim. Program kaldırıldıktan sonra kayıt defterimizden takip eden girdileri silememiz gerekecektir.Eğer kaldırma da sıkıntı yaşarsanız revo uninstaller, ıobit uninstaller gibi programlarla daha güçlü kaldırma ve güçlü tarama seçenekleri ile gereksiz artık anahtarları da silmesini isteyebilirsiniz. Her durumda aşağıdakilerden emin olalım.  
Kayıt Defteri Düzenleyicisine giriş için windows başlat içersinde yer alana arama kutusuna Regedit yazıp, takip eden anahtarları içersinde lollipop geçen veya şüphe uyandıran URL yazılarını silelim. 

KEY_CURRENT_USER\Software\ HKEY_LOCAL_MACHINE \Software\Lolipop HKEY_LOCAL_MACHINE \Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\

Klasör Gizle Kaldır

Bilgisayarım ikonu üzeriden Menüden Düzenle > Klasör ve Arama Seçenekleri tablosuna ulaşıp, Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini aktif hale getirip, aşağıdaki dosyaları tamamen kaldıralım.
C:\Program Files\Lollipop C:\Document and Settings\All Users\Application Data\Lollipop C:\Documents and Settings\%USER%\Application Data\Lollipop
Bilgisayarımızı yeniden başlatalım. Arzu ederseniz güvenli kaynaklardan indireceğiniz  Spyware, Malwarebytes veya combofix gibi ücretsiz yazılımlarla lollipop a karşı sisteminizi kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elektronik Haberleşme Sistemleri Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.